TRAPE DE FUM

+40 21 326 35 58   Mon - Fri: 8:30am - 5:30pm

Trape de fum automate

 
O desfumare eficienta poate salva vieti, RICHTER va ofera sisteme profesionale
 
Izbucnirea unui incendiu, urmată de generarea şi răspândirea de fum în interiorul unei clădiri duce adesea la decesul persoanelor blocate în interior, fără a mai aminti pagubele materiale provocate. Cei care nu pot fugi din calea incendiului la timp, sunt expuşi la concentraţii mortale de substanţe toxice.
De aceea, în momentul în care se ia în considerare o metodă adecvată pentru protecția sănătății și vieții oamenilor în caz de incendiu, se va acorda o atenţie specială principalului factor de risc, şi anume fumul.
Problema securităţii în caz de incendiu este esenţială pentru clădiri, mai ales pentru cele cu spaţii largi, deschise, cum ar ‡ centrele comerciale moderne, hotelurile şi clădirile industriale, datorita înălţimii  lafoanelor şi imposibilităţii segmentări maselor de aer care se acumulează în interior.
O soluţie reală pentru această acumulare inevitabilă de fum generat în timpul incendiului este evacuarea acestuia prin circulaţia naturală a aerului, cu ajutorul unor trape de fum deschise în acoperiş.
În caz de incendiu, un sistem de avertizare (senzori de fum sau de temperatură) transmite un semnal de alarmă care acţionează deschiderea trapelor de fum automate din acoperiş. Această operaţiune permite evacuarea celei mai mari părţi a fumului şi a substanţelor toxice, permiţând în acelaşi timp intrarea unei cantităţi su‡ciente de aer proaspăt în încăperile unde nu există fum, pentru a asigura condiţii optime de evacuare.

Dispozitivele noastre sunt produse de firme cu zeci de ani de experienta in domeniu si corespund tuturor normelor europene de siguranta.

picture1 picture2

De ce aveti nevoie de trapele de desfumare?

  • Pentru ca in caz de incendiu, nu focul, ci fumul este cel care face cele mai multe victime.
  • Pentru ca o desfumare eficienta ofera oamenilor prinsi in cladire timpul vital pentru a o parasi.
  • Pentru ca desfumarea spatiilor lasa posibilitatea pompierilor pentru interventie.
  • Pentru ca o trapa de fum va poate oferi zi de zi lumina naturala in incapere si posibilitatea de aerisire naturala.

picture4 picture3

 

Login